Kryddor förekommer i nästan allt, exempelvis matlagning, bakning, skönhetsprodukter och tobak. Det finns en stor variation av kryddor och många utforskar nya kryddor i det mesta. Att använda krydda i snus är något som förekommer mer och mer. Tidigare fanns det inte snus i så många smaker och varianter som det finns idag. På Nettotobak.se kan man hitta ett brett utbud av snus i olika smakkombinationer.

Kryddor i mat

För att ge maten varierande smak kryddar man ofta den. En del tycker om att krydda den rikligt, samt använda många olika kryddor, medan andra vill att maten ska vara lättkryddad. Det vill säga att för vissa kan salt och peppar räcka gott och väl till måltiden. Beroende på var i världen man kommer finns det olika matkulturer och i vissa länder använder man väldigt mycket kryddor i sin matlagning. Det är också det respektive land ofta blir kända för när det gäller deras matkultur.

Kryddor i bakning

Att använda kryddor i bakning är också något som förekommit en hel del under de senaste åren. I bröd, framför allt, använder man sig ofta av många olika kryddor. Exempel på olika kryddor som kan användas i bakning är anis, fänkål, kanel eller kardemumma. Det har resulterat i att man fortsatt att använda kryddor i bakning.