När man lagar mat använder man ofta olika kryddor för att få den smak man eftersträvar. Det finns en hel uppsjö av olika kryddor och idag testar man sig fram för att utveckla smaker. Det förekommer att man använder sig av kryddor i bakverk och även det blir allt vanligare. I butiker har man givetvis ett brett utbud av kryddor, men det är också vanligt att man odlar egna kryddor hemma. Då behöver man olika grönsaksfröer som man kan hitta i olika butiker eller online. Man kan odla exempelvis potatis, tomater och olika kryddor så som basilika, persilja, oregano och timjan.

Olika kryddor

Kanel är ett exempel på en vanlig krydda som används i både bakverk och matlagning. Man förknippar ofta kanel med kanelbullar, men det går alltså att använda det till annat än kanelbullar. Till julen kan man krydda köttbullarna med kanel och nejlika, som är en vanlig kombination när man gör köttbullar i en del kulturer. Att krydda både mat och bakverk är viktigt för att få till riktigt goda smaker. En annan vanlig krydda är svartpeppar som används i det mesta inom matlagning, men även den förekommer i vissa bakverk. Det finns ett brett utbud av kryddor som man kan använda till väldigt mycket.