De flesta känner till att heta kryddor kan orsaka en del problem för människor med känslig hud. Har du rosacea kan det till exempel vara omöjligt för dig att äta mat som kryddats med chilipeppar utan att du får utslag och reaktioner. Huden kan bli väldigt torr och känslig efteråt. Om du av olika anledningar lider av torr hud kan du prova Canoderm som är ett receptfritt läkemedel som innehåller 5 % karbamid. Detta ämne är mjukgörande och återfuktar torr och känslig hud på ett skonsamt sätt. Du kan köpa dessa produkter till förmånliga priser på apotekethjartat.se.

Gurkmeja och koriander

Det finns en hel del kryddor och örter som är bra för huden. Gurkmeja sägs till exempel vara riktigt bra mot akne och utslag. En hel del hälsofantaster blandar gurkmeja med mjölk och dricker blandningen som ska ha en inflammationshämmande effekt. Det finns många experter som förespråkar fördelarna med att äta din hudvård genom att helt enkelt tillsätta gott om frukt och grönt samt nyttiga oljor i kosten. Detta ger huden viktiga aminosyror, fettsyror, vitaminer och mineraler och ser till att hålla den riktigt frisk. I kombination med rätt hudvård får du en rutin som ger din hud lyster både utifrån och inifrån.

En del människor har också upptäckt att kryddstark mat faktiskt kan vara riktigt bra för ämnesomsättningen. Både chili och peppar har denna effekt och sägs även förbättra både koncentrationsförmågan och minnet. Det kan med andra ord vara en god idé att satsa på kryddor i både mat och hudvård, beroende på hur din hud reagerar.