Det sägs att det ofta är kryddorna som gör maten! Det finns många olika kryddor som passar både för kött-, och fiskrätter. Kryddor går att använda både i färsk form som örter eller torkade.

Goda kryddor till fläskkött och ett gott knäckebröd

Fläskkött går att variera mycket i maträtter och om rätten ska bli riktigt god, måste man ha passande kryddor. Något som är riktigt gott är grytor och vill man laga en fläskfilégryta finns det goda recept på fläskfilégrytor med passande kryddor för att gästerna ska bli riktigt nöjda med maten! Fläskkött är milt i smaken och man kan använda både starkare och svagare kryddor efter behag. Kryddor som passar fläskkött generellt är timjan, basilika, rosmarin, curry eller till exempel torkade enbär. Vill man laga en spännande asiatisk kötträtt med wok, kan man använda sig av spännande koriander och då gärna i färsk form. För en komplett middag med fläskkött kan ett gott Wasa knäcke till maten vara perfekt då man både får i sig nyttiga fibrer, men också mer variation.

Kryddor till grillrätter

Att laga mat kan även innebära att man bestämmer sig för att grilla och förutom fläskkött kan man även grilla nötkött, lammkött eller fisk. Nötkött på grillen blir extra gott om man har riktigt bra

hemlagad rub på köttet. En rub är en blandning av torra kryddor som man gnider in köttet med, gärna ett dygn innan man ska grilla. En rub passar perfekt både till lamm, nötkött, viltkött eller fågel. Att grilla lamm kan vara riktigt gott och gärna lammracks. Då ska man använda goda kryddor till lamm på grillen som oregano, timjan, rosmarin eller persilja. Fågel på grillen kan bli gott med mejram, curry, salvia eller till exempel stjärnanis. Fisk går bra ihop med curry, koriander, basilika, eller ingefära. Ska man ha en hetare fisk på grillen kan man även använda cayennepeppar.